De Gorgels boeken van Jochem Myjer (Volgorde + beschrijving) (2024)

Jochem Myjer is bekend als cabaretier, en niet zo maar een cabaretier maar één van de beste Nederlandse cabaretiers. Naast zijn cabaretprogramma schrijft Jochem Myjer ook kinderboeken genaamd Gorgels. Het eerste kinderboek was meteen een groot succes en werd massaal gelezen op scholen maar ook thuis. Een vervolg van de boeken kwam dan ook vrij snel, inmiddels zijn er diverse Gorgels boeken uitgebracht.

Op deze pagina heb ik de Gorgels boeken voor je op een rij gezet en uitgebreid beschreven. Naast de boekomschrijving vind je ook een link van Bol.com. De link geeft nog eens extra informatie over het boek zoals de waardering en de recensies van de lezers. Via de link kun je het boek eenvoudig en snel bestellen.

Naast de bekende boeken van de Gorgels heb ik ook de andere leerzame / educatie producten van de Gorgels geplaatst en uitgebreid beschreven.

De Gorgels boeken van Jochem Myjer (Volgorde + beschrijving) (1)De Gorgels boeken van Jochem Myjer (Volgorde + beschrijving) (2)

De boekvolgorde van de Gorgels + een uitgebreide boekomschrijving.

  1. De Gorgels (Deel 1)
  2. De Gorgels en het geheim van de gletsjer (Deel 2)
  3. De Gorgels en de laatste kans(Deel 3)
  4. De wereld van de Gorgels (Prentenboek)
  5. De Gorgels en de grote operatie (prentenboek)
  6. Gorgels – De Gorgeltjes trakteren de dieren(voor de kleintjes)
  7. De Gorgels – En toen? (invulboek)
  8. De Gorgels Doeboek
  9. De Gorgels tafels oefenen 7-10 jaar
  10. De Gorgels taalspelletjes
  11. De Gorgels AVI kwartet
  12. Het grote Gorgels dictee
  13. De Gorgels – Woordmemo
  14. De Gorgels magnetische spellingsdoos
  15. Loco Maxi – De Gorgels taalspelletjes
  16. Loco Maxi – De Gorgels rekenspelletjes

De Gorgels (Deel 1)

De Gorgels boeken van Jochem Myjer (Volgorde + beschrijving) (3)

Fantasierijk en spannend jeugdboek over de avonturen van een jongen met superogen, die vreemde, harige wezentjes kan zien… En ze bestaan echt! Het eerste kinderboek van de bekende cabaretier Jochem Myjer.

Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Zelfs papa, die bioloog is, zegt dat het onzin is, dat zulke wezentjes niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft…

Een fantasierijk en spannend avontuur over Gorgels, Brutelaars en een jongen met superogen, van Jochem Myjer. Geïllustreerd door Rick de Haas, bekend van Mees Kees, en natuurlijk De Gorgels.

Bekroond door de Nederlandse Kinderjury.

Jochem Myjer is een van ’s lands grootste en meest geliefde komieken. Hij staat voor uitverkochte zalen, tot de nok toe gevuld met jong en oud. Zijn boeken over de Gorgels zijn inmiddels net zo geliefd.

De Gorgels en het geheim van de gletsjer (Deel 2)

De Gorgels boeken van Jochem Myjer (Volgorde + beschrijving) (4)

Het spannende vervolg op De Gorgels, geschreven door Jochem Myjer.

Melle en zijn familie zijn op vakantie in de Alpen. Midden in de nacht wordt Melles zusje Limoni in paniek wakker. Waar is haar rugzak? En nog belangrijker, waar is haar eigen Gorgel, Belia?
Dat is het begin van een superspannend avontuur waarin het spoor leidt naar de gletsjer, die langzaam begint te smelten nu het warmer wordt. Melle, Bobba en Limoni maken kennis met Murmeltieren, roofvogels, Berggorgels en Kotsbalgers. Ze worden geholpen door Katja, die alles weet over de gevaren van de bergen…

Een minstens zo spannend en fantasierijk avontuur als De Gorgels, in 2016 winnaar van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Van komiek Jochem Myjer. Geïllustreerd door Rick de Haas, bekend van Mees Kees én natuurlijk De Gorgels!

Winnaar van de Publieksprijs van De Nederlandse Kinderjury 2019 in de categorie 6-9 jaar!

De Gorgels en de laatste kans(Deel 3)

Het nieuwste deel van De Gorgels, van schrijver en cabaretier Jochem Myjer.

Plotseling ziet Melle een enorme zeearend. Op zijn rug zitten Waakgorgel Jukko en een slapende Grensgorgel uit het Hoge Noorden. Jukko slaat alarm: de Brutelaars zijn dit jaar extra vroeg onderweg naar het Zuiden. En de Paarsgestipte Groensnotbrutelaar brengt steeds meer Gorgels op een geheimzinnige manier in een diepe slaap.
Wie moeten nu de Mensenkinderen beschermen?
Natuurlijk heeft Melle een Plan.

Dat is het begin van een superspannende en gevaarlijke reis langs fjorden en watervallen naar de toendra in het Hoge Noorden. Melle, Limoni en Katja zetten samen met een team van de beste Gorgels ter wereld alles op alles om de Gorgels van hun ondergang te redden.

Het adembenemende slotavontuur van de Gorgels, fantasierijk geïllustreerd door Rick de Haas

De wereld van de Gorgels (Prentenboek)

De Gorgels boeken van Jochem Myjer (Volgorde + beschrijving) (5)

Voor fans van De Gorgels van Jochem Myjer is er nu dit hartverwarmende prentenboek over Gorgel Bobba, boordevol lees- en kijkplezier. VOORLEZEN. KIJKEN. AVONTUUR.

Ken jij de Gorgels al?
Ze wonen op het Eiland, in hun goed verstopte holletjes onder de grond. Ze zoeken bramen en Gorgelbessen in de duinen terwijl de kleine Gorgels op het strand spelen.
Elke nacht gaat de kleine Gorgel Bobba naar school.

Daar leert hij alles over de natuur en de geheime, magische krachten van de Gorgels. Over Mensenkinderen en… Brutelaars, de nare wezens die kinderen grieperig of verkouden maken als de R in de maand zit. Wanneer Bobba groot en sterk en snel genoeg is, krijgt hij een foto van het Mensenkind over wie hij zal gaan waken. Een jongetje met krullen… Melle!
Bobba gaat op reis, klaar voor zijn eerste avontuur.

Joebelabambam!

De Gorgels en de grote operatie (prentenboek)

De Gorgels boeken van Jochem Myjer (Volgorde + beschrijving) (6)

Een spannend en groot prentenboek over De Gorgels, geschreven door Jochem Myjer. Ook geschikt voor jongere kinderen. VOORLEZEN. AVONTUUR. SPANNEND.

Jochem Myjer vertelt wat er allemaal gebeurt als er een grote golf Brutelaartjes over het land trekt…
Door de paginagrote tekeningen duik je helemaal in De Wereld van De Gorgels!

Bobba voelt al dagen onrust. Het stormt en er is een grote golf Rilbibberbrutelaartjes op komst. De helft van de kinderen in de naburige stad is ziek geworden. Hij roept alle Buurgorgels naar buiten om ze te waarschuwen. Bobba en Belia verslaan bijna alle Brutelaartjes. Maar dan wordt Melle ziek… Bobba zet een grote operatie in gang van Doorsluisgorgels, Geneesgorgels en Waakgorgels. Want Gorgels doen alles om ervoor te zorgen dat hun Mensenkind weer beter wordt. Joebelabambam!

Veel plezier met het tweede prentenboek over De Gorgels!

Gorgels – De Gorgeltjes trakteren de dieren
(voor de kleintjes)

De Gorgels boeken van Jochem Myjer (Volgorde + beschrijving) (7)

De Gorgels, nu ook voor peuters. Tellen en dieren leren kennen in een groot kartonboek met leuke doorkijkgaten.

Bobba en Belia ontdekken mama’s mand vol Gorgelbessen.
Ze gaan al hun dierenvriendjes trakteren.
Kijk en tel je mee?

De Gorgeltjes wonen met hun mama’s en papa’s in holletjes op het Eiland. Ze spelen in de duinen en leren alles over de dieren. Later gaan ze naar de Gorgelschool waar ze les krijgen over hoe ze voor Mensenkinderen kunnen zorgen. Maar nú is het tijd om te spelen!

Groot kartonboek met gaten voor peuters.
Samen tellen en dieren leren kennen in een spannende ontdekkingstocht met De Gorgeltjes.
Van geliefd komiek Jochem Myjer.
Met prachtige platen van meestertekenaar Rick de Haas.

‘Op de meeste gaten (in broek, hoofd, etc.) zitten we niet te wachten. Maar van de gaten in dit babyboekje van Jochem Myjer en Rick de Haas over de beroemde Gorgels wil je nooit meer afscheid nemen. De gaten maken het lieve verhaaltjes over peuter-Gorgels die de dieren op Gorgelbessen trakteren tot een ware belevenis.’ – Ouders van nu

De Gorgels – En toen? (invulboek)

De Gorgels boeken van Jochem Myjer (Volgorde + beschrijving) (8)

Ga op zoek naar je eigen geschiedenis met de Gorgels. Uniek invulboek om samen met je familie in te vullen. Inclusief uitklap-stamboom.

Uniek boek om samen te lezen en met je familie in te vullen. Inclusief uitklapstamboom.

‘Heel voorzichtig duwde Melle tegen de oude houten deur van het werkhuisje. KRAKKKK. PIEPPPPPPPP. Hij keek voorzichtig om het hoekje. Opa had niets in de gaten. Hij stond midden in de kamer, half zingend met een kromme rug, iets te kleien… Melle sloop zachtjes dichterbij. ‘Wat ben je aan het maken, Grote Krulman?’ riep Melle vlakbij zijn oor.’
Opa schrikt en gooit plagend een stukje klei naar Melles hoofd. Melle duikt en de klei verdwijnt in een open kast. Als hij het van opa moet zoeken, ontdekt hij een doos. Een doos met een geheim…

Waar kom jij vandaan? Vraag je vader en moeder en opa’s en oma’s naar hun herinneringen. En wat weten zij van hun opa’s en oma’s? Alle generaties dragen bij aan jouw geschiedenis.
Interessante weetjes, bijzondere verhalen, grappige gebeurtenissen, geheimen van vroeger…
Ga op zoek naar je eigen geschiedenis met de Gorgels. Een uniek boek om samen te lezen en met je familie in te vullen.
Inclusief uitklap-stamboom.

De Gorgels Doeboek

De Gorgels boeken van Jochem Myjer (Volgorde + beschrijving) (9)

Dit leuke doeboek van De Gorgels boordevol humor is perfect voor alle fans.

JOEBELABAMBAM!
Aan de slag met het grote doeboek van De Gorgels!

– Maak de engste Brutelaar
– Leer hoe je je eigen Gorgel tekent
– Knutsel een Gorgelhol
– Check je Gorgelkennis
– Zoek de verschillen met jouw superogen
– Kleur, schrijf, los rebussen en doolhoven op, en nog veel meer, of-niet-of-wel!

VEEL PLEZIER MET DE GORGELS!
Het leukste doeboek voor elk moment, voor alle fans van De Gorgels.

De Gorgels Kleurboek van Bobba & Belia

De Gorgels boeken van Jochem Myjer (Volgorde + beschrijving) (10)

Voor alle Gorgel-fans is er nu dit kleurboek van Bobba en Belia. Met stickers en boordevol mooie, grappige en spannende platen uit de bekende boeken.
Geef de wereld van de Gorgels kleur, samen met Bobba en Belia.
Joebelabambam!!

De Gorgels tafels oefenen 7-10 jaar

De Gorgels boeken van Jochem Myjer (Volgorde + beschrijving) (11)

Met dit spel oefenen kinderen spelenderwijs de tafels 1 tot en met 12. Ze kunnen het alleen spelen, maar ook met z’n tweeën. Met de spelborden waar de tafels op staan, een uitwisbare stift, een dobbelsteen en een controlevel kunnen kinderen aan de slag. Leuk om te doen en leerzaam bovendien.

Inhoud:

  • Spelborden met de tafels
  • Uitwisbare stift
  • Dobbelsteen
  • Controlevel
  • Spelregels

Leerdoelen:

  • Tafels oefenen 1 t/m 12
  • Automatiseren tafels 1 t/m 12

De Gorgels taalspelletjes

Met deze Gorgelspelletjes oefenen kinderen spelenderwijs met taal. Alle spelletjes kunnen alleen of met zijn tweeën gespeeld worden. De zandloper maakt het extra spannend. Wie maakt de meeste nieuwe woorden met typische Gorgelwoorden? Wie verzint de meeste woorden met de gegooide beginletter? Of wie maakt de meeste zinnen binnen de zandlopertijd? De scores houden de spelers bij op de scorekaart. Doordat de twee stiften uitwisbaar zijn, kunnen de taalspelletjes eindeloos gespeeld worden. Elk spel wordt op twee niveaus aangeboden, zodat kinderen van verschillende leeftijden met elkaar kunnen spelen.

Inhoud:

  • Koffertje
  • 2 x 6 dubbelzijdige uitwisbare speelkaarten met spellen op verschillende niveaus (setjes)
  • Dobbelsteen (6 kleuren)
  • Zandloper
  • 2 uitwisbare stiften
  • Speluitleg

Leerdoelen:

  • Oefenen met spelling
  • Oefenen van AVI M4, E4, M5
  • Creatief spelen met taal
  • Vergroten van de woordenschat
  • Lezen en schrijven van woorden en zinnen

De Gorgels AVI kwartet

De Gorgels boeken van Jochem Myjer (Volgorde + beschrijving) (12)

Mag ik van jou van de Brutelaars, de verrotte zweetsokken? Op elk kwartet staan humoristische zinnen. Kijk goed welke zin je nog moet hebben en vraag die aan een medespeler. Verzamel zoveel mogelijk kwartetten. Voor kinderen die lol in lezen hebben, fan zijn van De Gorgels of beter willen leren lezen. Leerzaam en grappig tegelijk!

Inhoud:

  • Kaarten
  • Spelregels

Leerdoelen:

  • Oefenen AVI lezen M4 tot en met E5
  • Oefenen woordenschat
  • Oefenen leesmoeilijkheden
  • Creatief spelen met taal

Het grote Gorgels dictee

De Gorgels boeken van Jochem Myjer (Volgorde + beschrijving) (13)

Dat spelling ook lollig kan zijn bewijst Het Grote Gorgelsdictee. Dommeldommeltukjesdam, Oepselabambam of Mazzelabammie! Kun jij deze woorden spellen? Dan verdien je 2 punten! Vind je deze woorden te moeilijk, kies dan een makkelijk woord en verdien 1 punt. Schrijf je het woord verkeerd? Dan krijg je helaas 0 punten. Maar kun je wél uitleggen wat het woord betekent, dan verdien je een extra punt. Ga jij de strijd aan met je broer, zus, vriend of vriendin? Of daag je liever een van je ouders uit? Joebelabambam!

Leerdoelen:

  • Oefenen met spelling
  • Woordbeelden inprenten
  • Oefenen spellingsproblemen: ij/ei, au/ou, ooi/aai/oei
  • Lezen en schrijven van (lastige) woorden

De Gorgels – Woordmemo

De Gorgels boeken van Jochem Myjer (Volgorde + beschrijving) (14)

Met dit woordmemo gaan kinderen spelenderwijs aan de slag met woorden uit de wereld van De Gorgels. Het spel is op verschillende niveaus te spelen doordat de kaartjes geselecteerd kunnen worden op afbeelding en woord. De sfeervolle, grappige afbeeldingen van De Gorgels prikkelen en stimuleren de fantasie. Dit taalspelletje kan gezellig met de hele familie gespeeld worden.

Inhoud:

  • Memokaartjes
  • Spelregels

Leerdoelen:

  • Onderscheiden van klanken in woorden
  • Herkennen en benoemen van letters en woordbeelden
  • Lezen van woorden
  • Uitbreiden van de woordenschat

De Gorgels magnetische spellingsdoos

De Gorgels boeken van Jochem Myjer (Volgorde + beschrijving) (15)

Met deze magnetische spellingsdoos kan elk kind thuis eindeloos oefenen met grappige en leerzame taalspelletjes die helemaal aansluiten bij school. Oepselabammie, hoeveel woorden kun je met deze letters maken? Hoeveel magneetjes heb je nodig voor het woord klauwen? En ken jij een woord dat je van achteren naar voren en andersom kunt lezen? Met 16 werkbladen en 180 magnetische letters. Joebelabambam!

Leerdoelen:

  • Oefenen met spelling
  • Oefenen met taal

Loco Maxi – De Gorgels taalspelletjes

De Gorgels boeken van Jochem Myjer (Volgorde + beschrijving) (16)

Fantasierijke Loco taalpuzzels met De Gorgels van Jochem Myjer. Spelenderwijs oefenen van spellings- en leesmoeilijkheden.

In dit Loco oefenboekje van de Gorgels staan allerlei verschillende taalspelletjes die de fantasie prikkelen en de woordenschat vergroten. Kinderen oefenen met deze Loco puzzels de spellings- en leesmoeilijkheden van school. Spelenderwijs worden zo diverse taalvaardigheden getraind. Samen met De Gorgels van Jochem Myjer wordt oefenen met taal allesbehalve saai! Joebelabambam!

Dit oefenboekje is te gebruiken bij de Loco maxi basisdoos.

Leerdoelen:

  • Spellings- en leesmoeilijkheden oefenen
  • Creatief spelen en puzzelen met taal
  • Oefenen met taal, spelling en woordenschat
  • Prikkelen van de fantasie

Met het zelfcorrigerende Loco oefent je kind spelenderwijs belangrijke vaardigheden. Op school en thuis. Want spelend leren, daar draait het om. Sinds 1968, wie kent het niet

Loco Maxi – De Gorgels rekenspelletjes

De Gorgels boeken van Jochem Myjer (Volgorde + beschrijving) (17)

Creatieve Loco rekenspelletjes met de Gorgels van Jochem Myjer. Oefenen van rekenvaardigheden: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen.

Samen met De Gorgels van Jochem Myjer wordt oefenen met rekenen leuk en uitdagend! In dit Loco oefenboekje staan allerlei creatieve rekenspelletjes die de fantasie prikkelen. Spelenderwijs worden zo diverse rekenvaardigheden als optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen getraind. Lekker lang puzzelplezier gegarandeerd.

Dit oefenboekje is te gebruiken bij de Loco maxi basisdoos.

Leerdoelen:
– Oefenen van rekenvaardigheden: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen
– Herkennen en benoemen van getallen
– Oefenen met verhaaltjessommen

Met het zelfcorrigerende Loco oefent je kind spelenderwijs belangrijke vaardigheden. Op school en thuis. Want spelend leren, daar draait het om. Sinds 1968, wie kent het niet!

De Gorgels boeken van Jochem Myjer (Volgorde + beschrijving) (18)De Gorgels boeken van Jochem Myjer (Volgorde + beschrijving) (19)

De Gorgels boeken van Jochem Myjer (Volgorde + beschrijving) (2024)
Top Articles
Court leans toward Interior in Vineyard Wind NEPA fight
What’s new on Martha’s Vineyard: From burgers to boutiques - The Boston Globe
Aged Grimm Character Nyt Crossword
Villarica Pawnshop Forex Rate
Can ETH reach 10k in 2024?
Emma Louise (TikTok Star) Biography | Wiki | Age | Net Worth | Career & Latest Info - The Daily Biography
Victoria Tortilla & Tamales Factory Menu
Review: Chained Echoes (Switch) - One Of The Very Best RPGs Of The Year
Main Moon Ashland Ohio Menu
We Will Collide Someday Novel
Muckleshoot Bingo Calendar
Rent A Center Entertainment Center
Noah Schnapp Lpsg
What Does Purge Mods Do In Vortex
Best Pedicure Nearby
Great Clips Coupons → 20% Off | Sep 2024
Lima Crime Stoppers
Saltburn | Rotten Tomatoes
Where Is The Nearest Five Below
Ultimate Guide to Visiting Dungeness, UK
Hellraiser 3 Parents Guide
Itawamba Ixl
Laura Houston Wbap
Rite Aid Klein Transit
Dr. Nicole Arcy Dvm Married To Husband
Quantumonline
Walmart Supercenter Nearest To My Location
2024 Chevrolet Traverse First Drive Review: Zaddy Looks, Dad-Bod Strength, Sugar Daddy Amenities
Black Adam Showtimes Near Linden Boulevard Multiplex Cinemas
Ayala Rv Storage
Milwaukee Zoo Ebt Discount
Lost Ark Thar Rapport Unlock
Skechers Outlet Greensboro Nc
Courtney Lynn Playboy
Xdm16Bt Manual
Publishers Clearing House deceived consumers about their sweepstakes contests, FTC says
Hawkview Retreat Pa Cost
Cyberpunk 2077 braindance guide: Disasterpiece BD walkthrough
Craigslist Free Appliances Near Me
Melissa Black County Court Judge Group 14
Babyboo Fashion vouchers, Babyboo Fashion promo codes, Babyboo Fashion discount codes, coupons, deals, offers
Nsfw Otp Prompt Generator Dyslexic Friendly
Mensenlinq: Overlijdensberichten zoeken in 2024
When is the next full moon? September's Harvest Moon is also super
02488 - Uitvaartcentrum Texel
水餃 家園
Online-Shopping bei Temu: Solltest du lieber die Finger davon lassen?
Dom Perignon Sam's Club
Ericdoa Ethnicity
Usps Passport Appointment Confirmation
Lesbian Wicked Whims Animations
When His Eyes Opened Chapter 3002
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated:

Views: 5789

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.